Lody krówkowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jest to doskonały deser, który nadaje się na upalne dni. Każda osoba po spróbowaniu tego jakże prostego deseru nie będzie potrafiła powiedzieć DOŚĆ ;) .

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka masy krówkowej (400g) lub puszka słodkiego mleka skondensowanego,
    600ml słodkiej śmietany 30- 36%
    dodatkiem do lodów mogą być rownież bakalie

Lody krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cały czas pokryta wodą). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
    2.Należy masę krówkową wymieszać trzepaczką.
    3.Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy krówkowej i delikatnie wymieszać.
    4.Masę przełożyć do plastikowego pojemnika, przykryć pokrywką i wstawić do zamrażalnika na parę godzin lub na noc.

Porady

Łatwiej raczej się nie da ;). Jedynie radziłabym kupić zwykłą masę krówkową niż bawić sie przez 3 godziny z mlekiem skondensowanym ;)

Komentarze

Podobne przepisy