Lekki sos do spaghetti

0 (0 ocen)

Sos jest doskonałym zastępstwem dla tłustego i kalorycznego produktu ze słoiczka. Polecam osobom dbającym o linię i lubiącym jednocześnie smacznie zjeść. Przygotowanie jest proste i szybkie.

Składniki:

  • - 50 dkg mięsa mielonego,
    - 2 puszki pomidorów krojonych w zalewie,
    - mała cebula,
    - szczypiorek,
    - dowolne zioła i przyprawy.

Lekki sos do spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Drobno pokroić cebulę. Do garnka nalać wody (na głębokość ok.1cm), włączyć gaz i dodać cebulę.
    2. Gdy woda zacznie się gotować dodać mięso mielone (najlepiej rozdrobnione), wymieszać z cebulą i w razie potrzeby podlać jeszcze odrobiną wody.
    3. Mięso przyprawić wedle uznania (polecam dodać dużo ziół)
    4. Gdy mięso przestanie być surowe wlać do garnka całą zawartość puszek, dokładnie pomieszać. Posiekać szczypior i dodać do sosu. Poprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby jeszcze przyprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy