Leczo z kabaczka

0 (0 ocen)

  • 45 min

W zasadzie posadzić mieliśmy cukinię...ale cukinia wszechobecna w sklepach, więc zdecydowaliśmy się na kabaczki. No i pierwszy wysyp był :P i niech trwa

  • 45 min

Składniki:

  • 1 duża cebula
    4 pętka kiełbasy śląskiej drobiowej
    2 łyżki oleju
    200 g pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 kabaczek (ok 1 kg)
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    mielona wędzona papryka
    sól, pieprz

Leczo z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo z kabaczka 1. Cebulę siekamy.
    Kiełbasę kroimy na plasterki (takie po 5 mm).
    Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę razem z cebulą.

    Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki.
    Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski.

    Kabaczka kroimy w kostkę (bez skóry i pestek).

    Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pieczarki, paprykę, kabaczka i koncentrat pomidorowy. Mieszamy, dolewamy 100 ml wody, dusimy na małym ogniu około 20 min.

    Do smaku doprawiamy wędzoną papryka, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy