Kurczak z fasolką w sosie cebulowym

0 (0 ocen)

To odmiana popularnego przepisu na mięso w zupie cebulowej.

Składniki:

  • - 60 dag filetów z kurczaka
    - opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
    - 2 opakowania zupy cebulowej w proszku
    - 2 opakowania śmietanki 30% (po330g)

Kurczak z fasolką w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w kawałki jak do gulaszu.
    Zupy mieszamy ze śmietanką i dodajemy mięso. Mieszamy.
  • 2. Fasolkę wrzucamy na osolony wrzątek i zagotowujemy. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
  • 3. Na dnie naczynia do zapiekania układamy fasolkę, na nią wykładamy mięso z sosem cebulowym.
    Pieczemy pod przykryciem 40 min. w temperaturze 160 stopni.
  • 4. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i surówką.

Porady

Zamiast fasolki można dać marchewkę lub inne warzywa. Danie dobrze smakuje posypane zieloną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy