Kurczak w krakersowej pierzynce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kotlecik drobiowy podany w innej formie i łatwy w przygotowaniu.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka
    opakowanie krakersów
    3 łyżki bułki tartej
    3 łyżki ketchupu
    1 jajko
    1/3 szklanki mleka
    1/3 szklanki mąki
    1 łyżeczka wegety
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    sól, pieprz,
    olej do smażenia

Kurczak w krakersowej pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oczyszczamy, kroimy na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem. W misce mieszmay mleko, mąkę, jajko i przyprawy. Filety marynujemy w przygotowanej marynacie i wkłądamy do lodówki na ok 1 h. Krakersy rozgniatamy i mieszamy z bułką tartą.
    Smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze

Podobne przepisy