Kurczak w aksamitnym sosie z mascarpone

0 (0 ocen)

Proste danie o wyjątkowym smaku :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    25 dkg pieczarek
    1 szalotka
    100 g serka mascarpone
    sól, pieprz
    czubryca czerwona

Kurczak w aksamitnym sosie z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w kostkę i obsypać przyprawami. Szalotkę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć aż odparuje nadmiar płynu. Dodać kurczaka, a kiedy mięso będzie obsmażone ze wszystkich stron podlać 1/2 szklanki wody i dodać serek. Dokładnie wymieszać, doprawić i zagotować. Podawać mp. z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy