Kubusiowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Biała oddzielić od żółtek.Ubić je na sztywną piane z cukrem dodać wody i stopniowo żółtka.Później przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakaem. Gotowe ciasto przelać do formy o wymiarach 25 x 40 piec w temperaturze 180 stopni przez 40 min
Drugi biszkopt zrobić tak samo jak pierwszy i przełożyć do formy w kształci misia
2.Krem: Jajka ubić na parze z cukrem. Gdy zbieleją odstawić do wystygnięcia.Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej Następnie utrzeć margarynę potem dodawać stopniowo ubite jajka i czekoladę
3.Upieczone i ostudzone biszkopty przekroić i przełożyć kremem. Kremówkę ubić z cukrem dodać barwniki i udekorować tort
Porady
biszkopt nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny
Komentarze