Krem z ogórków małosolnych z chipsami z młodych ziemniaków

0 (0 ocen)

  • 50 min

Świeży ,pyszny krem... idealny :)

  • 50 min

Składniki:

  • 7 ogórków małosolnych,1marchewka,1pietruszka,spory kawałek pora,kawałek selera ,1 ząbek czosnku,100 ml słodkiej śmietanki ,sól,pieprz,ewentualnie kostka rosołowa,swieży koperek,3-4 małe młode ziemniaki,olej ,trochę margaryny

Krem z ogórków małosolnych z chipsami z młodych ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy na mniejsze części ,podsmażamy na odrobinie margaryny ,można dodać liście selera i pietruszki jeśli mamy zalewamy wodą trochę ponad warzywa i gotujemy ok 15 min.Ogórki również kroimy na mniejsze ,dorzucamy do warzyw i razem gotujemy aż wszystko zmięknie,ok 30min,dolewamy trochę wody z ogórków,doprawiamy ,blendujemy, na koniec dodajemy słodką śmietanę i doprawiamy finalnie.Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone w cienkie plastry młode ziemniaki.Zupę sypiemy świeżym koperkiem.
    SMACZNEGO :)

Porady

Ogórki muszą być tak 3-4 dniowe nie mogą byc bardzo świeże :)

Komentarze

Podobne przepisy