KOTLETY z RYBY

0 (0 ocen)

Czy zdarzyło się Wam by dzieci lub mąż:) grymasili podczas obiadu…., że za gorące, za zimne, za słone, za…. że ma ości?Oto sprawdzony sposób by zdrowa rybka została zjedzona bez grymaszenia i bez konieczności szukania ości

Składniki:

  • 4 filety z morszczuka, lub mintaja lub innej ryby
    1 jajko
    bułka tarta
    pieprz, sól
    olej rzepakowy
    można dodać koperek lub natkę( u mnie bez)

Kotlety z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety z ryby 1. Filety rozmrozić, umyć, osuszyć i zmielić w maszynce do mielenia( ja robiłam blenderem).
    Dodać jajko, przyprawy- wymieszać.
    Jeśli masa będzie zbyt luźna dodać troszkę bułki tartej.
    Mokrymi dłońmi formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym
    oleju na złoty kolor z obu stron.
    Podawać z ziemniakami i surówką.
    Mogą tez być z ryżem, frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy