Kleń - kotlety mielone z ryby

4.44 (144 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo fajna wersja rybki, trochę czasochłonna ale za to jaka dobra :) W moim wypadku był kleń ale spokojnie z wszystkich gatunków można to zrobić

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ryba sztuk 4 - najlepiej z rzeki :)
    jajko sztuk 2
    bułka namoczona we wodzie
    boczek 20 dag
    przyprawy wg uznania
    olej
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.44 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kleń - kotlety mielone z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2bkovi6 1. Najpierw oczyszczoną rybę dajemy do wrzątku na ok 3-4 min. Po tym czasie oddzielamy mięso od kręgosłupa i łączymy z pozostałymi składnikami.
  • image-1vol49j 2. Przepuszczamy przez maszynkę 3-4 razy.
  • image-0nfhl0t 3. Wyrabiamy masę.
  • image-1os8883 4. Wyrabiamy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
  • image-1grj2o2 5. SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować