Kotlety z mortadeli

0 (0 ocen)

Mój smak z dzieciństwa, tani i szybki w przygotowaniu

Składniki:

  • 500 g mortadela
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    pieprz
    sól
    2 szt jajko

Kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić do miski , rozkłócić je widelcem.
    Przyprawić solą i pieprzem.
  • Kotlety z mortadeli 2. Mortadelę pokroić na grubsze plastry.
  • Kotlety z mortadeli 3. Zanurzać plastry mortadeli w jajku.
  • Kotlety z mortadeli 4. Następnie mortadelę obtaczać w bułce tartej
  • Kotlety z mortadeli 5. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz.
    Panierowaną mortadelę smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy