Kotlety ryżowe z tuńczykiem i włoskimi orzechami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Samego tuńczyka niezbyt lubię natomiast w połączeniu z różnymi składnikami bardzo mi smakuje

  • 45 min

Składniki:

  • 200 g ryżu

    0,5 szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów

    185 g tuńczyka w sosie własnym

    3 łyżeczki tartego chrzanu

    2 żółtka

    sól,pieprz i curry do smaku

    mięsny wywar

    bułka tarta

    tłuszcz do smażenia

Kotlety ryżowe z tuńczykiem i włoskimi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w mięsnym wywarze,odcedzić.Następnie połączyć z odcedzonym i rozdrobnionym tuńczykiem,orzechami,chrzanem i żółtkami.Przyprawić do smaku solą ,pieprzem i curry.

    .Formować owalne kotleciki,obtoczyć w bułce .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy