Koszyczki z Mortadeli

  • wyświetlono: 503 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Szybka przystawka na gorąco.

41371543_1145797242262423_5890734846908563456_n
  • 25min

Składniki

mortadela ze skórką-15 plasterków
pomidory-2 szt
groszek konserwowy-1/2 puszki
boczek wędzony-100 g
keczup-2 łyżki
pieprz,sól do smaku
olej rzepakowy do smażenia
łyżka posiekanego koperku

Sposób przygotowania przepisu:

Koszyczki z Mortadeli

  • 1. Boczek kroimy w kostkę,smażymy na rumiano,wyjmujemy,na tym samym tłuszczu smażymy obrane ze skórki i pokrojone pomidory,gdy się podsmażą
    dodajemy odsączony groszek,keczup i przyprawy.Na rozgrzanym oleju rzepakowym podsmażamy plasterki mortadeli.Koszyczki z mortadeli wyjmujemy na półmisek napełniamy farszem,posypujemy skwarkami z boczku i koperkiem.Podajemy gorące.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Pokochaj_olej_rzepakowy

Komentarze

Podobne przepisy

krokiety z serem i mortadelą

Dodane przez: IZABELA SUCHOCKA

KROKIETY Z MORTADELĄ I SEREM

MNIEJ TRADYCYJNA WERSJA KROKIETÓW.

Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: sylch

Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego

Przekąska z włoską nutą

Wielkanocne koszyczki z sałatką jarzynową

Dodane przez: kasik1p3

Wielkanocne koszyczki z sałatką jarzynową

Sałatka podana w koszyczkach z...

Dodane przez: halinaczaplicka

KOSZYCZKI Z CIASTA NALEŚNIKOWEGO

Koszyczki -zamiast talerza -ładna...

image-1cqcdq2

Dodane przez: daria0651

Koszyczki ziemniaczane z jajkiem

Nowość w mojej Książce Pyszności...

image-053in0c

Dodane przez: beniawojt

Kotleciki z mortadeli w płatkach migdałowych

Prosto,szybko i smacznie można...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE