Kompot truskawkowo-czeresniowy

0 (0 ocen)

Przepyszny!

Składniki:

  • 0,5 kg czereśni
    0,5 kg truskawek
    4 łyżki cukru

Kompot truskawkowo-czeresniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Czereśnie umyć, osuszyć, oderwać ogonki i wydrylować. Wrzucić do garnka, wsypać 4 łyżki cukru, zalać owoce wodą i zagotować. W tym czasie truskawki umyć, usunąć szypułki. Jeśli owoce są duże to przekroić na pół. Czereśnie gotować około 5 minut od zawrzenia. Dorzucić truskawki i ponownie doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dosłodzić do smaku i ostudzić. Pić schłodzony i/lub z kostkami lodu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy