Kolorowe szaszłyki w paprykowej zalewie

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przedstawiam przepis na szaszłyki warzywno mięsne, przygotowywane dzień wcześniej. Idealne na letnie grillowanie

  • 50 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
    kiełbasa toruńska,
    boczek wędzony,
    papryka czerwona,
    papryka zielona,
    cebula,
    czosnek,
    do marynaty: olej, papryka słodka, przyprawa do grilla klasyczna, przyprawa do mięsa drobiowego

Kolorowe szaszłyki w paprykowej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki pokroić na kawałki, nabijać na patyczki do szaszłyków, blaszkę wyłożyć folią aluminiową i układać szaszłyki. Marynata: olej, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, wsypać paprykę słodką, przyprawę do grilla wymieszać, szaszłyki posmarować dokładnie marynatą. Włożyć do lodówki na całą noc.

Porady

Przed pieczeniem na grillu szaszłyki najlepiej podpiec w piekarniku w temp 180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy