Kolorowe szaszłyki

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najszybsze a zarazem mające wielkie wzięcie podczas rodzinnego grilla.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka wieprzowa: 0.5 kilograma
    - boczek plastry: 30 dekagramów
    - papryki czerwone: 2 sztuki
    - Cebule: 2 sztuki
    - olej1: 0.5 szklanki
    - czosnek: 4 ząbki
    - sól, pieprz, przyprawy: 1 łyżeczka
    - papryka ostra i słodka: 1 szczypta
    - sok z cytrny: 1 łyżeczka

Kolorowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki. 1. Karkówkę kroimy w kwadraciki,boczek jak są duże plastry również kroimy na pół.
    Przygotowujemy marynatę z oliwy wymieszanej z przeciśnietym czosnkiem,solą,pieprzem,papryką w proszku,Do marynaty dodaję sok z cytryny - mieszam i wkładam mięso na co najmnie 3 godziny/najczęściej jednak wstawiam je na noc do lodówki/.
    Na przygotowane szpadki nadziewam warzywa pokrojone w mniejsze części na przemian z karkówką i boczkiem.
    Każdy szaszłyk można posypać przyprawą do grilla bardzo delikatnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy