WIOSENNY KOKTAJL WARZYWNO-OWOCOWY

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Jeśli nie mamy pomysłu na szybkie a zarazem zdrowe śniadanie to polecam koktajl przygotowany z warzyw i owoców. Jest to bardzo zdrowa i sycąca alternatywa tradycyjnego śniadania. Przy wyborze warzyw i owoców możemy kierować się naszą wyobraźnią bo do przygotowania takiego koktajlu możemy użyć praktycznie wszystko.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 garści świeżego szpinaku
    1 banan
    2 plasterki świeżego ananasa

    woda

Wiosenny koktajl warzywno-owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W blenderze do koktajli ułożyć najpierw szpinak do połowy dzbanka, następnie dodać owoce. Uzupełnić wodą w zależności od tego jak gęsty chcemy koktajl. Wszystko zblendować i spożywać od razu po przygotowaniu.

Porady

Według zaleceń koktajle warzywno -owocowe powinny być sporządzone w proporcjach: 50% warzyw i 50% owoców.

Komentarze

Podobne przepisy