Kokosowy krem mascarpone na musie z mrożonych truskawek

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealny deser na ochłodę w upalne letnie dni lub do podgrzania atmosfery w zimowy wieczór walentynkowy ;)

  • 10 min

Składniki:

  • - pół szklanki wiórków kokosowych
    - 125 g serka mascarpone
    - likier kokosowy, malibu lub inny likier
    - cukier puder do smaku
    - szklanka mrożonych truskawek

Kokosowy krem mascarpone na musie z mrożonych truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do serka dodajemy wiórki i mieszając dolewamy powoli likier do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodajemy cukier puder do smaku.
  • 2. Zamrożone truskawki miksujemy blenderem. Dodajemy do smaku cukier puder.
  • 3. Do kieliszka nakładamy zmiksowane truskawki, a na nie warstwę kremu kokosowego.
  • 4. Końcówką łyżeczki nakładamy na kokosowy krem odrobinę lekko już roztopionych truskawek i malujemy serduszko.

Porady

Deser będzie jeszcze lepszy, jeśli wiórki nasączymy wcześniej dowolnym alkoholem. Podajemy deser od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy