Kokosowe rafaelki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

idealne na poczęstunek ale i na prezent gwiazdkowy.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - biszkopty: 100 gramów
    - herbatniki: 100 gramów
    - marmolada: 3 łyżki
    - kokos: 100 gramów
    - czekolada biała: 150 gramów
    - śmietana 30%: 2 łyżki

Kokosowe rafaelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowe trufelki 1. Herbatniki i biszkopty pokruszyć bardzo drobno (można rozbić tłuczkiem lub zmiksować). Dodać stopniowo marmoladę, wszystko razem mieszając, tak by masa się połączyła, ale nie kleił do rąk, by można było swobodnie uformować kuleczki. Jeśli się klei to należy dodać więcej biszkoptów.
  • Kokosowe trufelki 2. Na parze czyli w miseczce nad garnkiem z gorącą wodą rozpuścić czekoladę, połączyć ze śmietanką i wymieszać. Każdą kuleczkę nabijać na patyczek do szaszłyka i wkładać do czekolady. obtoczyć w niej, Następnie wkładać do miseczki z kokosem i dokładnie obtoczyć w wiórkach. Odstawić na deseczkę
  • kokosowe trufelki 3. Gdy wszystkie są gotowe włożyć do lodówki na 30 min.

Komentarze

Podobne przepisy