Kiełbaski w glazurze

0 (0 ocen)

Jeśli znudziła Wam się kiełbasa z grilla, proponuje pikantna wersję, pysznej kiełbaski w glazurze.

Składniki:

  • 4 kiełbaski (ja użyłam śląskiej)

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    2 łyżki musztardy Dijon

    1 łyżka musztardy francuskiej

    1 łyżka miodu

    1 łyżka oleju

    1/2 łyżeczki papryki słodkiej

    1/2 łyżeczki papryki ostrej

    sos Chili WINIARY

Kiełbaski w glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski nacinamy.

    W miseczce robimy glazurę: czosnek przecisniety przez praskę, musztardy, miód, olej i papryki, mieszamy ze sobą.

    Smarujemy kiełbaski glazurą z każdej strony.

    Cebulę kroimy w piórka.

    Kiełbasę wkładamy do pojemniczka, posypujemy cebulą, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

    Po tym czasie, grillujemy kiełbaski (jeśli bezpośrednio na grillu to zdejmujemy cebulę, a jeśli na tacce i z cebulką).

    Podajemy z sosem Chili.

Komentarze

Podobne przepisy