Kiełbaska z cebulową marmoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Łatwy

Cebulowa marmolada idealna do białej kiełbasy, ale bez obaw " nie tak słodko jak myślisz"

  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • ilość kiełbasy zależy od ilości osób
    cebula wg. uznania

Kiełbaska z cebulową marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbase podsmaż na maśle na złoto-brązowy kolor, ściagnij na talerz i przykryj folią aluminiową aby nie ostygła.
    Na tej samej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w piórka na złoto, możesz podlać odrobiną wody i smaż do miekkości. Do cebuli dodaj łyżke powideł śliwkowych, albo żurawinę ze słoika i któtko podsmaż. Wyłóż na talerz i na to rozłóż kiełbasę. Na tej samej patelni możesz jeszcze podpiec kromki chlebka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy