Kasza kuskus z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka kasza to dobre rozwiązanie na zdrową przekąskę. Jest bardzo sycąca i pełna bakalii. Do przygotowania dosłownie w 15 minut, ponieważ nie trzeba jej gotować, wystarczy kaszę zalać gorącym mlekiem, przykryć i odstawić. Dodam, że jest idealna na podwieczorek. Zapraszam:)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus
    1 szklanka mleka
    pół szklanki rodzynek
    4 łyżki wiórek kokosowych
    2 łyżki berberysu suszonego
    miód ( syrop ) z mniszka lekarskiego do smaku

Kasza kuskus z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę i wiórki kokosowe wsypujemy do miski. Mleko zagotowujemy, następnie zalewamy nim kaszę i przykrywamy talerzem lub pokrywką i odstawiamy do napęcznienia kaszy i wchłonięcia przez nią całego mleka.
  • 2. Następnie do kaszy dodajemy miód i pozostałe bakalie, następnie dokładnie mieszamy.
  • 3. Tak przygotowana kasza jest gotowa do podania. Życzę smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy