Karkówka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna karkówka dla smakoszy dań z pieczarkami.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki,vegeta, przyprawa prymat do karkówki,mąka,sos grzybowy knorr lub innej firmy w torebce, 2 łyżki śmietany 18 ,cebule 2 szt.,

Karkówka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona karkóweczka  z sosem i pieczarkami. 1. Karkówkę myjemy obsuszamy ,nacieramy vegetą , przyprawą do karkówki ,obtaczamy plastry w mące ,smażymy na złoto .Pieczarki obieramy kroimy z cebulą ,smażymy po mięsie .Rozrabiamy sos grzybowy jak na opakowaniu .Mięso zamykamy w żaroodpornym naczyniu w piekarniku .Pieczemy ,zalewamy plasterki mięsa sosem z pieczarkami .Zapiekamy .

Porady

Mięso musi być miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy