Kapuściane kotlety z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nietypowe połączenie kapusty i rodzynek, daje wyśmienity smak tym kotletom. Możemy je podawać same lub z ulubionym sosem np. pomidorowym.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 średnia kapusta
    1 torebka (100g) ryżu
    1 cebula
    1 jajko
    30 g rodzynek
    2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz

    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Kapuściane kotlety z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować,cebulę pokroić w kostkę i zrumienić,rodzynki pokroić.
    Kapustę oczyścić, pokroić i ok. 20 minut gotować w osolonej wodzie. Odcisnąć z wody i drobno pokroić.
  • Produkty na kotlety 2. Do miski włożyć kapustę, ugotowany ryż, rodzynki, cebulę, bułkę tartą i jajko. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
  • Uformowane kotlety 3. Formować owalne kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.
  • Gotowe 4. Gotowe, smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy