Kapuściana pokusa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie najlepiej smakuje z pieczywem.

Składniki:

  • ● 1/2 główki białej kapusty
    ● 3 ogórki
    ● 2 pomidory
    ● 2 cebule
    ● 2 papryki
    ● 30 dag kiełbasy
    ● 25 dag pieczarek
    ● sól, pieprz
    ● maggi
    ● oliwa do smażenia

Kapuściana pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i cebule kroimy
    w kostkę i podsmażamy
    na oliwie. Kapustę
    szatkujemy, solimy i dusimy
    15 minut na oliwie.
  • 2. Pomidory myjemy. Ogórki
    obieramy. Papryki myjemy
    i usuwamy gniazda
    nasienne. Pieczarki oczyszczamy. Warzywa i pieczarki
    kroimy w kostkę. Wsypujemy
    do kapusty i obficie
    polewamy maggi. Następnie
    dodajemy kiełbasę
    z cebulą i doprawiamy. Dusimy
    do miękkości.

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy