Jesienne muffinki- z dynią, jabłkiem i orzechami

  • wyświetlono: 102 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Cudownie puszyste i pachnące cynamonem muffinki z dodatkiem puree z dyni, jabłka i orzechów laskowych.

IMAG5432
  • 12 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3 łyżeczki cynamonu
- 120g cukru
- 4 jajka
- 200ml oleju
- 250g puree z dyni
- 1 duże jabłko
- garść orzechów laskowych

Sposób przygotowania przepisu:

Jesienne muffinki- z dynią, jabłkiem i orzechami

  • 1. Składniki suche połączyć ze sobą w miseczce.
    Jabłko obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Do innej miseczki wbić jajka i wymieszać za pomocą trzepaczki z olejem. Następnie dodać pozostałe mokre składniki i rozgniecione trochę orzechy. Dodać składniki suche i połączyć ze sobą.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170°C przez ok. 30-35min góra-dół.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

babeczkimuffinki dyniowemuffinki z jabłkiemmuffinki z orzechami

Komentarze

Podobne przepisy

image-10859e6

Dodane przez: Alex M

Muffinki z dynią, żurawiną i czekoladą

Kolejna porcja muffinek poszła...

Dodane przez: Alicja Tutak

Muffinki z jabłkiem i imbirem

z włoskich przepisów- bułeczki...

Muffinki z miodem i orzechami

Dodane przez: joanna30

Muffinki z miodem i orzechami

Pod chrupiącą warstwą wierzchnią...

Babeczki kakaowe z jabłkiem i orzechami

Dodane przez: kuchenny świat

Babeczki kakaowe z jabłkiem i orzechami

Zapraszam na kakaowe babeczki....

mufifnki

Dodane przez: Arletka990

Muffinki z marchewkę i orzechami

Kolejne pyszne muffinki

Muffinki z orzechami macadamia i białą czekoladą

Dodane przez: afrodyta

Muffinki z orzechami macadamia i białą czekoladą

Przepyszne babeczki do popołudniowej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE