Jesienne muffinki- z dynią, jabłkiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cudownie puszyste i pachnące cynamonem muffinki z dodatkiem puree z dyni, jabłka i orzechów laskowych.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 250g mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - 3 łyżeczki cynamonu
    - 120g cukru
    - 4 jajka
    - 200ml oleju
    - 250g puree z dyni
    - 1 duże jabłko
    - garść orzechów laskowych

Jesienne muffinki- z dynią, jabłkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche połączyć ze sobą w miseczce.
    Jabłko obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Do innej miseczki wbić jajka i wymieszać za pomocą trzepaczki z olejem. Następnie dodać pozostałe mokre składniki i rozgniecione trochę orzechy. Dodać składniki suche i połączyć ze sobą.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170°C przez ok. 30-35min góra-dół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy