Muffinki z dynią i orzechami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne i delikatne muffinki z dodatkiem tartej dyni i siekanych orzechów. Przygotowane na jogurcie i maślance. Polecam

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g dyni (bez pestek)
    garść orzechów włoskich
    1 jajko
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    4 łyżki maślanki
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka miodu
    8 łyżek mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder
    silikonowe foremki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Muffinki Jajko

Muffinki z dynią i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie obieramy ze skórki i ścieramy do miski na tarce o małych oczkach.
    Orzechy siekamy na małe kawałki i dodajemy do miski z dynią. Dodajemy jogurt, maślankę, wybite jajko, miód, olej i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, ponownie mieszamy.
    Przygotowane ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 - 40 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone muffinki studzimy.
    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować