Prosta, szybka i sycąca sałatka dla smakoszy na jesienne dni. Idealna na małe przyjęcia ze znajomymi.
20 min
Składniki:
Przepis dla 6 osób:
- opakowanie tortellini z grzybami
- 20 dag żółtego sera pokrojonego w kostkę, lub startego na dużych oczkach
- 20 dag szynki, pociętej w słupki lub kostkę
- 1 długi ogórek pokrojony w kostkę
- 25 dag ogórków kiszonych, pokrojonych w kostkę
- 1 papryka czerwona i 1 zielona, pokrojone w kostkę
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu
- sól, pieprz do smaku
- świeża natka pietruszki do dekoracji
Jesienna wariacje z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu (12-15 min).
Między czasie kroimy wszystkie składniki i przekładamy do dużej miski.
Po ugotowaniu tortellini, odcedzeniu i chwilowym ochłodzeniu, wrzucamy do reszty składników i mieszamy.
Dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną i przyprawiamy pieprzem oraz solą do smaku.
Na koniec, przyozdabiamy świeżą natką pietruszki.
Smacznego!
Komentarze