Jesienna wariacje z tortellini

0 (0 ocen)

  • 20 min

Prosta, szybka i sycąca sałatka dla smakoszy na jesienne dni. Idealna na małe przyjęcia ze znajomymi.

  • 20 min

Składniki:

  • Przepis dla 6 osób:
    - opakowanie tortellini z grzybami
    - 20 dag żółtego sera pokrojonego w kostkę, lub startego na dużych oczkach
    - 20 dag szynki, pociętej w słupki lub kostkę
    - 1 długi ogórek pokrojony w kostkę
    - 25 dag ogórków kiszonych, pokrojonych w kostkę
    - 1 papryka czerwona i 1 zielona, pokrojone w kostkę
    - 3 łyżki majonezu
    - 1 łyżka jogurtu
    - sól, pieprz do smaku
    - świeża natka pietruszki do dekoracji

Jesienna wariacje z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu (12-15 min).
    Między czasie kroimy wszystkie składniki i przekładamy do dużej miski.
    Po ugotowaniu tortellini, odcedzeniu i chwilowym ochłodzeniu, wrzucamy do reszty składników i mieszamy.
    Dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną i przyprawiamy pieprzem oraz solą do smaku.
    Na koniec, przyozdabiamy świeżą natką pietruszki.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy