Jesienna sałatka piknikowa

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka, idealna do zabrania do pracy lib na piknik!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SAłATKA:
    - upieczone lub ugotowane buraki: 3 sztuki
    - ananas świeży (jeśi jest duży, wystarczy połówka): 1 sztuka
    - gorgonzola: 100 gramów
    - orzechy włoski: 30 gramów
    DRESSING:
    - miód płynny: 2 łyżki
    - sok z cytyrny: 1 łyżka
    - tabasco krople: 4 sztuki

Jesienna sałatka piknikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki, ananasa i gorgonzolę kroimy w kostkę podobnej wielkości. Orzechy smażymy 1-2 minuty na suchej patelni, żeby wydobyć ich smak. Mieszamy owoce i ser, posypujemy kruszonymi orzechami. Podajemy z miodowo-cytrynowym dressingiem.
  • 2. Dressing: Składniki wlewamy do małego słoiczka, zakręcamy i energicznie potrząsamy. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy