Jajko w mortadelowej miseczce

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienite i szybkie śniadanie nie tylko na wyjatkowe okazje.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mortadela plastry 5 mm: 8 plastrów
    - jajka: 8 sztuk
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 2 łyżki
    - sałata zielona liście: 1 pęczek

Jajko w mortadelowej miseczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajko w mortadelowej miseczce 1. - Plastry mortadeli obsmażyć na rozgrzanym oleju z jednej strony aż utworzy się miseczka.
    - Do każdej miseczki delikatnie wbić jajko, tak aby żółtko nie rozpadło się.
    - Posypać solą i pieprzem.
  • 2. - Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st. C na 10 min - aż białko zetnie się.
  • 3. - Podawać na gorąco.
    - Aby jajko nie wyleciało z miseczki mortadelowej podczas zapiekania, użyłam metalowych foremek na babeczki.

Komentarze

Podobne przepisy