Jajko zapiekane w bułce

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, chrupiące zapiekane bułeczki z jajkiem i smakowitymi dodatkami. Idealne na śniadanie, doskonale poprawiające humor:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - BUŁKI KAJZERKI: 4 sztuki
    - masło: 4 łyżeczki
    - szynka: 150 gramów
    - ser żółty starty: 100 gramów
    - kawałek czerwonej papryki: 1 sztuka
    - kawałek żółtej papryki: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajko zapiekane w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajko zapiekane w bułce 1. Piekarnik nagrzej do 200°C z termoobiegiem. Z bułeczek odetnij wierzch. Łyżeczką podważ i wyjmij miąższ w każdej bułeczce. Zachowaj ostrożność, żeby nie uszkodzić skórki. Wnętrze bułki posmaruj masłem.
    Włóż do środka trochę pokrojonej szynki, starty ser i ew. podsmażonych pieczarek. Ostrożnie wlej surowe jajko. Posyp solą i pieprzem.
    Na wierzchu połóż paseczki kolorowej papryki. Wstaw do piekarnika na jakieś 8 minut. Wyjmiij, kiedy tylko białko się zetnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować