Jajka na szpinaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa nie jest droga, ale bardzo pożywna i zdrowa. Akurat na wiosnę.

Składniki:

  • 5 kulek mrożonego szpinaku
    cebula
    2 jajka
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 papryki
    12 dag sera mozzarella
    łyżeczka soku z cytryny
    sól, pieprz

Jajka na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Szklimy na rozgrzanej oliwie
  • 2. Szpinak rozmrażamy i kroimy. Dodajemy do cebuli. Chwilę dusimy
  • 3. Ser i paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy ze szpinakiem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • 4. Smażymy jajka sadzone. Oprószamy pieprzem. Podajemy ze szpinakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy