Jajka na groszku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealne na wiosenne śniadanie!

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka

    cebulka

    250 g groszku mrożonego

    4 plasterki serka tostowego

    olej

    pieprz, sól

    pół kostki rosołowej

Jajka na groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek rozmrażamy. Gotujemy w osolonej wodzie aż będzie "prawie miękki".
  • 2. Cebulkę kroimy drobno. Na patelni rozprowadzamy troszkę oleju, rzucamy cebulkę i odcedzony z wody groszek. Dodajemy pół kostki rosołowej, podlewamy połową szklanki wody. Dusimy aż cebulka i groszek będą miękkie.
  • Jajka na groszku 3. Rozbijamy na groszku jajka, dusimy na małym ogniu, solimy, pieprzymy, po chwili kładziemy na jajka po plasterku sera. Przykrywamy pokrywką do ścięcia żółtka i roztopienia serka. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy