Jajecznica na sałacie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na kolejną wersję jajecznicy. Tym razem przygotowałam ją z dodatkiem pomidora i szczypiorku. Podana na liściach sałaty smakuje pysznie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe liście sałaty masłowej
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    1 łyżka domowego smalcu
    1 średni pomidor
    szczypiorek
    sól

Jajecznica na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybijamy do miseczki, dolewamy mleko i mieszamy. Pomidor myjemy, osuszamy z wody i kroimy na małe cząstki. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na drobno, układamy na talerzu. Na patelnie wkładamy smalec i przez chwilę przesmażamy. Wlewamy jajka i dokładamy pokrojony pomidor. Solimy i wsypujemy pokrojony szczypiorek. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną. Jajecznicę przekładamy na sałatę i podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy