Jajecznica na maśle

0 (0 ocen)

Jajecznicę każdy z nas ją robi i lubi, robimy z różnymi dodatkami. Ja zrobiłam na maśle ze szczypiorkiem i czerwoną cebulką.

Składniki:

  • - 6 jajek
    - łyżka masła
    - 1/2 małej czerwonej cebuli
    - szczypiorek
    - sól
    - pieprz

Jajecznica na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną ostkę i podsmażamy na maśle, gdy będzie miękka dodajemy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy i dodajemy drobno pokrojony szczypiorek. Gdy jajko się zetnie zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerzyk, posypując dodatkowo szczypiorkiem.

Porady

Podajemy z pomidorem i ogórkiem małosolnym oraz świeżym chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy