Herbatniki z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

W sam raz gdy przychodzi ochota na coś słodkiego

Składniki:

  • 300 g herbatników
    szklanka mleka
    budyń śmietankowy
    150 g gorzkiej czekolady
    2 łyżki mleka
    150 g masła
    wiórki kokosowe

Herbatniki z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3/4 szklanki mleka zagotowujemy a w reszcie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, gotujemy budyń często mieszając aby się nie przypalił i odstawiamy do przestygnięcia W garnku rozpuszczamy czekoladę z dwoma łyżkami mleka, często mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia. Masło ucieramy na puch i dodajemy stopniowo zimny budyń i czekoladę. Miksujemy na gładką masę. Herbatniki ( 4 sztuki) przekładamy kremem czekoladowym, smarujemy boki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Komentarze

Podobne przepisy