Gulasz misz-masz

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Potrawa a la leczo. Powstała kiedy sprzątałam swoje półki i lodówkę. Wszystko to co złapałam w rękę to dorzucałam do garnka. I o to powstał gulasz misz-masz

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 bakłażan

    2 małe cukinie

    1 por

    kilka lasek kabanosa

    1 puszka kukurydzy

    1 ananas

    1 duża marchew

    2-3 ogórki konserwowe

    3 łyżki przecieru pomidorowego

    4-5 łyżek pikantnego ketchupu

    olej do smażenia

    pieprz i sól

Gulasz misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na samym początku kroimy bakłażana w plastry i solimy je z obydwu stron, a po kilku minutach wycieramy ręcznikiem papierowym nadmiar wody.W garnku rozgrzewamy tłuszcz na który wrzucamy pokrojone kabanosy i poszatkowanego pora. Kiedy kabanosy z porem nam się lekko podsmażą wówczas dorzucamy do nich starta na grubych oczkach marchew, pokrojonego w kostkę ananasa, odcedzoną kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Wszystko mieszamy i gotujemy około 10 minut. Po 10 minutach do garnka wrzucamy pokrojonego w kostkę bakłażana oraz pokrojone w kostkę cukinie. Zawartość garnka dokładnie mieszamy podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw. Na samym końcu do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut. W razie konieczności gulasz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy