Grilowane woreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Cukinię i marchewkę umyć i pokroić na długie cienkie paski np obieraczką do ziemniaków. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem,skropić oliwą i posypać kurkumą i papryką czerwoną.Grilować w temperaturze 200stopni przez ok 5-6minut.W tym czasie ugotować udko z kurczaka.Następnie obrać mięso i zmielić w maszynce.Dodać fete i jogurt.Zmielić.Doprawić solą,pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Na desce rozłożyć na krzyż paski cukini a pomiędzy nie układać paski marchwi.Na środek wyłożyć łyżkę farszu i zawiązać u góry.Podawać na zimno lub na ciepło podgrzane przez kilka minut w piekarniku.
Można też użyć nadzienia nie zmielonego tylko pokrojonego w kostkę
Komentarze