Grilowane woreczki

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Wygląda przepięknie,smakuje jeszcze lepiej ! zbliża się okres grillowania stąd można tą potrawę przygotować na świeżym powietrzu.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 małe cukinie,
    2 duże marchewki,
    pół kostki feta ,
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
    1 udko z kurczaka,
    oliwa z oliwy,
    sól,
    świeżo zmielony pieprz,
    pół łyżeczki kurkumy,
    szczypta mielonej kolendry,
    szczypta kminu rzymskiego,
    pół łyżeczki papryki czerwonej,

Grilowane woreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grilowane woreczki 1.
    Cukinię i marchewkę umyć i pokroić na długie cienkie paski np obieraczką do ziemniaków. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem,skropić oliwą i posypać kurkumą i papryką czerwoną.Grilować w temperaturze 200stopni przez ok 5-6minut.W tym czasie ugotować udko z kurczaka.Następnie obrać mięso i zmielić w maszynce.Dodać fete i jogurt.Zmielić.Doprawić solą,pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Na desce rozłożyć na krzyż paski cukini a pomiędzy nie układać paski marchwi.Na środek wyłożyć łyżkę farszu i zawiązać u góry.Podawać na zimno lub na ciepło podgrzane przez kilka minut w piekarniku.
    Można też użyć nadzienia nie zmielonego tylko pokrojonego w kostkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Laureat konkursu: http://www.przyslijprzepis.pl/konkursy/kreatywne-gotowanie-iii#

Komentarze

Podobne przepisy