Grillowany filet z kurczaka w musztardowej skorupce

0 (0 ocen)

Grill nie musi być nudny! To od naszej wyobraźni zależy, co zaserwujemy naszym podniebieniom! :)

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
    6 łyżek musztardy (ja używam ostrej, np. rosyjskiej, ale można użyć nieco łagodniejszej)
    skórka cytrynowa (kilka łyżeczek)
    10 dag migdałów
    2 - 3 ząbki czosnku
    pęczek natki pietruszki

Grillowany filet z kurczaka w musztardowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały zmielić.
  • 2. Mięso umyć i osuszyć.
  • 3. Przygotować zalewę/marynatę:
    Utrzeć musztardę z migdałami i skórką cytrynową, dodać zmiażdżony czosnek i posiekaną natkę.
  • 4. Filety posmarować masą i zawinąć w folię aluminiową.
  • 5. Piec na grillu lub w piekarniku (20 - 30 minut).
  • 6. Podawać z bagietką czosnkową i lekką surówką do dań z grilla.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy