Grillowane piersi z kurczaka z cukinią

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne piersi z kurczaka marynowane i grillowane z cukinią.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cukinia młoda: 1 sztuka
    - piersi z kurczaka: 50 dekagramów
    - oliwa: 70 mililitrów
    - przyprawa do kurczaka: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - sól do smaku: 4 szczypty
    - pieprz do smaku: 5 szczypt
    - liście sałaty: 4 sztuki

Grillowane piersi z kurczaka z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić na osiem grubych plastrów. Piersi z kurczaka umyć pokroić na osiem kawałków. Zrobić marynatę. Do oliwy dodać przyprawę do kurczaka, sok z cytryny. Wymieszać, polać mięso. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie w plastrach cukinii wykroić gniazda nasienne. Włożyć po kawałku mięsa. Cukinię posmarować pozostałą marynatą. Grillujemy z obu stron do miękkości mięsa. Oprószyć solą oraz pieprzem. Umyć liście sałaty, osuszyć. Podać porcje na liściach sałaty.

Komentarze

Podobne przepisy