Grillowane banany z czekoladą i rumem

0 (0 ocen)

Przepyszny deser dla dorosłych, gdy pominiemy alkohol możemy dać deser dzieciom

Składniki:

  • 3 banany
    3 kostki czekolady mlecznej
    3 łyżki ciemnego rumu
    Lody śmietankowe do podania

Grillowane banany z czekoladą i rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany umyć, osuszyć, położyć na boku. Wyciąć w skórce pasek szerokości ok. 1,5-2 cm (zależy od wielkości bananów). Czekoladę pokroić, każdą kostkę na 3 paseczki.

    W banany wcisnąć paseczki czekolady. Po 3 na każdego banana.

    Grill elektryczny rozgrzać na maksimum. Ułożyć banany, przykryć pokrywą tak aby nie dotykała bananów. Grillować około 3-4 minut aż skórka bananów całkowicie zbrązowieje, a czekolada się rozpuści.

    Banany ułożyć na talerzykach, polać ciemnym rumem, podawać z lodami śmietankowymi lub waniliowymi

Komentarze

Podobne przepisy