Gniazdka makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na farsz włożyć do miski, doprawić i dokładnie wymieszać. Podzielić na 12 równych części i uformować kulki. Gniazda makaronowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
2.Do każdego gniazda włożyć kulkę mięsa, lekko docisnąć tak aby mięso wypełniło makaronowe gniazdo.
3.Przygotować sos. Wszystkie składniki na sos wymieszać, zagotować i gorącym zalać makaronowe gniazda. Sosu ma być tyle, aby makaron był przykryty. Posypać startym żółtym serem.
Całość przykryć ,wstawić do nagrzanego piekarnika 180- 200 stopni i piec ok. 40-50 minut. Przed końcem pieczenia odkryć i zapiekać jeszcze 10 minut. Danie jest gotowe jak sos, którym jest zalany makaron zgęstnieje.
Komentarze