Faszerowane papryki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja propozycja na faszerowane papryki

  • 60 min

Składniki:

  • -1 woreczek ryżu
    -4 papryki czerwone
    -pół puszki kukurydzy
    -1 puszka pomidorów pokrojonych
    -300g mięsa mielonego
    -200g sera żółtego
    -1 łyżka przecieru pomidorowego
    -1 kostka rosołowa
    -50ml wrzącej wody
    -pół pęczka koperku
    -łyżeczka papryki słodkiej
    -łyżeczka bazyli
    -szczypta soli
    -pół łyżeczki pieprzu kolorowego

Faszerowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mięso usmażyć ze szczypta soli na oleju. Ryż ugotować. Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku. 2.Do mięsa dodać ryż kukurydzę pomidory przecier. Wszystko zalać kostką rosołową i przyprawić pieprzem bazylia i papryką. koperek posiekać i dodać do dania. Całość dusić pod przykryciem przez 10minut. 3.Papryki umyć odciąć górę i oczyścić.Każdą z papryk wypełnić farszem. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim każdą paprykę. 4.Do naczynia żaroodpornego wyłożyć papryki i piec w piekarniku nagrzanym do 1808 przez 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy