Faszerowane papryki

  • wyświetlono: 246 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Sycący i smaczny posiłek :)

gto

Składniki

4 papryki
60 dag łopatki wieprzowej
1 woreczek ryżu
sól, pieprz
przyprawa warzywna np. wegeta
1 jajko
olej lub margaryna

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane papryki

  • 1. Papryki umyć, osuszyć i wydrążyć. Mięso zmielić, dodać ryż, jajko, przyprawy i dokładnie wymieszać.
  • 2. Papryki faszerować masą mięsną. Następnie ułożyć je na rozgrzanym tłuszczu, na patelni. Obsmażyć z każdej strony, po czym podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości około 25 minut.
    Podawać z ziemniakami z wody.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylapapryka faszerowana

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewki faszerowane wiosenną sałatką

Dodane przez: PolskaGotuje

Faszerowane marchewki

Faszerowane marchewki z ciasta...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Magda0280

Jajka faszerowane

Szybka, pyszna i efektowna przystawka!

jajka faszerowane sardynkami

Dodane przez: ewaeu

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane sardynkami.

image-0ec86a0

Dodane przez: kuchcik89

Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki są świetną...

Faszerowane jajka

Dodane przez: dusiowa

Jajka faszerowane

Klasyczne faszerowane jajka nie...

Jaja faszerowane

Dodane przez: Paulina16621

Jaja faszerowane

Przepis jest bardzo prosty i wymaga...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE