Papryki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kolorowy pomysł na obiad :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie kolorowe papryki
    400 g mięsa drobiowego, u mnie filet z indyka
    1 cebula
    60-70 g kaszy jaglanej
    1 garść bułki tartej
    sól, pieprz
    ulubiona mieszanka przypraw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wypłukać, a następnie przelać wrzątkiem i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Mięso zmielić w maszynce, wymieszać z ugotowaną kaszą, cebulą, bułką tartą i przyprawami. Z papryk wykroić błonki i gniazda nasienne i napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, podlać niewielką ilością wody, przykryć i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować