Drobiowe kotlety ze szparagami i serem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sezon szparagowy dopiero przed nami, postanowiliśmy więc, wykorzystać te ze słoika. W sezonie przed smażeniem, koniecznie ugotujcie w osolonym wrzątku.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka (po 200g)
    4 plastry sera królewskiego
    1 słoiczek szparagów zielonych
    mąka
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól

Drobiowe kotlety ze szparagami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe kotlety ze szparagami i serem 1.
    Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić.
    W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą.
    Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe).
    Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika na 20 min, temperatura 180°C.

Komentarze

Podobne przepisy