Dorsz zdrowo kolorowo

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszny lekki obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 400 fileta dorsza
    2 łyżki masła
    pół pęczka pietruszki
    1 ząbek czosnku
    łyżka oleju rzepakowego
    1 cytryna
    sól, pieprz
    pomidorki koktajlowe
    ser feta
    sos balsamiczny
    szpinak

Dorsz zdrowo kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE
    Rybę umyć odsączyć nadmiar wody w ręcznik. Pokroić na niewielkie kawałki oprószyć solą i pieprzem. Masło pomieszać z posiekaną pietruszka i czosnkiem. Pół cytryny pokroić w krążki.
  • 2. Na małym ogniu rozgrzać patelnie z olejem. Położyć na nim cytrynę i chwilę smażyć. Dodać sok z 1/4 soku z cytryny. Położyć rybę skórą do dołu. Smażyć do zarumienienia. Na każdy kawałek położyć pół łyżeczki mieszanki z masłem i odwrócić na drugą stronę.
  • 3. Szpinak umyć i odsączyć z wody. Ułożyć na talerzu. Pomidorki pokroić na połówki i ułożyć na szpinaku. Pokroić ser feta na kostkę i dodać do szpinaku. pokropić sosem balsamicznym

Porady

Można podawać z ziemniakami jak i kaszą kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy