Dorsz zdrowo kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE
Rybę umyć odsączyć nadmiar wody w ręcznik. Pokroić na niewielkie kawałki oprószyć solą i pieprzem. Masło pomieszać z posiekaną pietruszka i czosnkiem. Pół cytryny pokroić w krążki.
2.Na małym ogniu rozgrzać patelnie z olejem. Położyć na nim cytrynę i chwilę smażyć. Dodać sok z 1/4 soku z cytryny. Położyć rybę skórą do dołu. Smażyć do zarumienienia. Na każdy kawałek położyć pół łyżeczki mieszanki z masłem i odwrócić na drugą stronę.
3.Szpinak umyć i odsączyć z wody. Ułożyć na talerzu. Pomidorki pokroić na połówki i ułożyć na szpinaku. Pokroić ser feta na kostkę i dodać do szpinaku. pokropić sosem balsamicznym
Komentarze