Dorsz w panierce z brokułu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczna i udana propozycja na połączenie ryby i warzywa. Używając brokuła często pozostaje nam tzw "głąb"...wiele osób wyrzuca, a w nim tkwi cały smak warzywa. Postanowiliśmy wykorzystać go w naszym przepisie...choć różyczki też starliśmy ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g filetów z dorsza
    1 brokuł (może być sam "głąb")
    bułka tarta
    mąka
    2 jajka
    olej do smażenia
    sól, pieprz

Dorsz w panierce z brokułu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza kroimy na pożądane przez nas kawałki, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące.
    Surowy brokuł ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na bułce tartej robimy placki z przygotowanej masy, układamy filety, przykrywamy plackami masy i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Komentarze

Podobne przepisy