Dorsz w orzechowej panierce

4.5 (174 ocen)

  • 50 min

Zdrowa i smaczna ryba w niecodziennej panierce

  • 50 min

Składniki:

  • * 60 dag filetów z dorsza (lub innej morskiej ryby)
    * 8 łyżek posiekanych drobno orzechów włoskich
    * 4 łyżki bułki tartej
    * olej do smażenia
    * sól, pieprz
    * cytryna
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić, skropić sokiem z cytryny, po 5 minutach osuszyć, posolić, popieprzyć, pokroić na kawałki. Wymieszać orzechy i bułkę tartą. Rybę panierować i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować