Domowy hamburger

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste,szybkie i tanie danie.Domowy hamburger jest zdrowszy,można sobie dodać takie składniki na jakie się ma ochotę.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    4 bułki wieloziarniste
    250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    mała cebula
    ząbek czosnku
    pomidor,ogórek świeży
    majonez,ketchup
    vegeta,pieprz
    jajko
    kromka chleba
    2 łyżki oleju

Domowy hamburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przełożyć do miski,dodać jajko,namoczoną kromkę chleba,pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i wszystko razem wymieszać. Na patelni podgrzać olej,uformować kotlety z mięsa (lekko je spłaszczając) i podsmażyć.
  • 2. Bułki przekroić i delikatnie podgrzać w piekarniku w ok.200 st.C przez 1 min,żeby były chrupkie.
  • 3. Ketchup wymieszać z majonezem.Następnie posmarować obie części bułki przygotowanym sosem. Pomidora i ogórka pokroić w plastry.
  • 4. Na bułki nałożyć przygotowane burgery,pomidora i ogórka, przykryć drugą częścią bułki i gotowe.Smacznego!

Porady

Można dodać żółty ser i otrzymamy domowego cheeseburgera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy