Domowy hamburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przełożyć do miski,dodać jajko,namoczoną kromkę chleba,pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i wszystko razem wymieszać. Na patelni podgrzać olej,uformować kotlety z mięsa (lekko je spłaszczając) i podsmażyć.
2.Bułki przekroić i delikatnie podgrzać w piekarniku w ok.200 st.C przez 1 min,żeby były chrupkie.
3.Ketchup wymieszać z majonezem.Następnie posmarować obie części bułki przygotowanym sosem. Pomidora i ogórka pokroić w plastry.
4.Na bułki nałożyć przygotowane burgery,pomidora i ogórka, przykryć drugą częścią bułki i gotowe.Smacznego!
Porady
Można dodać żółty ser i otrzymamy domowego cheeseburgera.
Komentarze